info@changemylife.hu | +36 70 625 1414

Unod a csirke-rizs kombinációt?

2017. március 10.
Nincs hozzászólás

Gyakran találkozom azzal, hogy csirkemellen kívül mást nem mer enni a fogynivágyó. Csirke, rizs, brokkoli, esetleg zab, ezeket nyújtják az átlag diéták.

Az igazság azonban az, hogy a diétázó bátran ehet sovány sertéshúst, marhahúst, vadhúst, illetve hetente legalább egyszer-kétszer halat. Utóbbi értékes omega3 forrás is. A vörös húsok rengeteg vasat tartalmaznak, és fehérjetartalmuk is jobban hasznosul a baromfihoz képest.

A megfelelő konyhatechnológiai eljárások ismerete persze nélkülözhetetlen az eredmény elérése érdekében. Bátran pároljunk, grillezzünk, használjunk cserépedényt, római tálat, sütőpapírt, tapadásgátló bevonattal ellátott edényeket.

A fűszerekkel sem árt barátságot kötni, remek ízkombinációkat ismerhetünk meg a rántott hús világán túlról is.

 

 

Íme egy recept, kedvcsinálónak:
Hv:

1kg sovány darált húst
4 főtt tojás
vékonyra szeletelt házi szalonna
só, bors, fokhagyma, majoranna

A darált húst jól befűszerezzük, kicsit állni hagyjuk. Szilikonos tepsire, vagy sütőpapírra vékony szalonnacsíkokat  teszünk, ráhalmozzuk a hús felét, megformázzuk, majd a tojásokat középre fektetjük. Befedjük a másik adag hússal is, és a tetejére a szeletelt szalonna maradékát szépen elhelyezzük. Fólia alatt 1 órát sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk.

Élvezettel elfogyasztjuk sok-sok ízletes zöldséggel.